Somon la gratar cu piure de brocolli si cartofi

de Poliana in Somon, 18 Oct 2012 | 11709 vizualizari

 

Daca va place somonul asa de mult ca si mie atunci reteta asta clar este pentru voi. Se face destul de usor chiar daca pare o lista mai lunga de ingrediente. Inainte de a va apuca de reteta, trebuie sa dati o fuga pana la piata, sa va aprovizionati cu legume proaspete, apoi sa mergeti repede la magazin sa luati pestele, sau poate preferati varianta pescuitului...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 4 medalioane somon
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 3 morcovi
  • Piure de cartofi
  • 5 cartofi medii
  • 120 ml lapte + 50 ml supa de legume
  • unt cat o nuca
  • sare
  • nucsoara
  • Piure de brocolli
  • 400 gr brocolli
  • 3 lg iaurt gras
  • sare
  • piper
  • 2 lg lapte
  • Sos tzatziki
  • 4 castraveti mici
  • 1/2 leg marar
  • 6 catei usturoi
  • 400 ml iaurt grecesc
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu piure de brocolli si cartofi:

Somonul il spalam bine, il curatam de solzi daca e cazul, apoi il condimetam cu sare, piper si oregano dupa gust. Incingem o tigaie grill sau pornim gratarul electric...sau chiar o tigaie teflonata - fiecare cu ce are - o ungem putin cu ulei, si punem somonul in tigaie. Il prajim pe ambele parti, nu mai mult de 5 minute pe fiecare.

Cartofii si morcovii ii curatam si-i punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam mai mult de 20 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Pana aici la comun, apoi fiecare pe drumul lui :P Morcovul il taiem in fasii mai subtiri si-l prajim in urma somonului, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Cartofii ii pasam adaugam untul, laptele si supa de legume si formam o pasta fina. La sfarsit condimentam cu sare dupa gust si cu nucsoara razuita. Lasam deoparte si trecem repede la brocolli.

Brocoll il punem la fiert in apa cu sare. Fierbem 15 minute apoi il scurgem si-l trecem printr-un jet de apa rece ca sa-si pastreze culoarea lui verde frumoasa. Il pasam cu blenderul - dar nu foarte fin - adaugam iaurtul, laptele si sare, piper dupa gust.

Sosul tzatziki se face si el usor. Curatam castravetii si taiem felii subtiri de tot!!! Mararul si usturoiul le tocam marunt si le adaugam peste castraveti. Adaugam iaurtul si mixam bine. La sfarsit punem sare dupa gust.

Destul de usor! Pentru asamblare eu m-am folosit de cateva forme patrate de prezentare. Am pus piure de cartof pana la jumatate, felii de morcov, apoi piure de brocolli si am ornat cu bastonase de morcovi. Simplu si delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu piure de brocolli si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Poliana 1

22.10.2012, 09:05

Simo, ma bucur ca-ti place
Nicol multumesc
Purliv multumesc
Adina multumesc
Raluca am retinut, esti invitata mea
Mihaela, ma bucur
Sufletista, ma bucur ca-ti place

babi5 1

22.08.2013, 22:27

Krystyan Trendy 1

29.05.2014, 09:11

grozav somonul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Medalion de somon la gratar